torsdag 2. april 2009

Twittertweets

Ettersom jeg jobber med IT og føler halve livet utspinner seg foran en pc, har jeg til mange venners store fortvilelse motstått både FaceBook, Hi5, MSNLive og alle andre "social websites". Kan ikke tenke meg noe mer usosialt enn å tilbringe det lille sosiale liv jeg har i cyberspace. Jeg nøyer meg med å Skype venner og familie, eposte de når de ikke er å se online på en stund, og ellers prøve å gå på ei kneippe for å prate med levende folk i et levende miljø. Og så river jeg av meg litt frustrasjon over dette og hint på denne bloggen da!

Men aiai, nå er jeg på Twitter! Og hvorfor er jeg der? Rett og slett fordi jeg så på CNN da det tyrkiske flyet falt ned i Amsterdam for en tid siden, og de rapporterte at Twitter var først med nyheten. Og da måtte jeg bli en Twittrer med en gang! Og siden har jeg vært innom Twitter rimelig ofte, følger Stoltenberg, Obama, Petter Stordalen og Mandag Morgen bl a (og selvsagt noen stjerner som Angelina Jolie og Lance Armstrong hehe). Og jeg har begynt å like Twitter! Det tar ingen tid, folk plager deg ikke med lange utredninger (som denne for eksempel), men du får korte innspill om det som skjer, og når Jens sier han skal på Redaksjon1 i kveld, så kan jeg slå på og sjekke om det er et tema av interesse. Kort og godt automatiske gule lapper med noen få ord på, men opplysende og nyttig om man føger de riktige Twitterne.

Og ikke minst, neste gang jeg skal ut i den virkelige verden og treffe noen virkelige mennesker, kan jeg si "joda, Jens Stoltenberg er en venn av meg". Han følger meg nemlig på Twitter! Så nå håper jeg bare inderlig at det er du Jens som skriver dine Twitter, ikke en politisk medarbeider eller sekretær som faker dine innlegg! Forøvrig Jens, du har det nok mer travelt enn de fleste av oss, men du kan Twittre fra mobilen når du sitter i bilen, sitter på "det glade hjørne" eller hvor som helst. Og kjøper du den nye iPhone 3G kan du legge opp Twitter direkte og det er gjort på et blunk!

Så, håper du er min venn Jens, at jeg ikke har ei vennine på forværelset ditt! For henne vet jeg jo ikke engang navnet på og kan ikke skryte av at jeg kjenner nå jeg treffer kompisene......