lørdag 13. juni 2009

BNL kontra NPL

Vi skal nå lære oss BNL, brutto nasjonal livskvalitet. Det blir fint i disse arbeidsledighetstider. Vi har nok en BNL Minister med et departement med 5-600 ansatte før vi vet ordet av det. Og fylkesvise BNL kontorer, samlokalisert med NAV, for der er de visstnok ganske ulykkelige om dagen. Og de fylkesvis kontor organiserer så lokalkontorer i hver kommune, som har ansvar for en BNL koordinator i hver bydel/bygd, med kontaktpersoner i hver gate, hvert borettslag.

Jeg ser Dagfinn Høybråten har fått med seg andre på at dette skal utredes og forhåpentligvis innføres ganske snart. Men det er da helt unødvendig å utrede, slike modeller finnes jo i mange lykke-land allerede! Nord Korea har det, Vietnam har det, Cuba har det og det finnes sikkert mye godt materiell i gamle russiske arkiver om velfungerende statlige lykkefremmende organisasjoner. Jeg liker spesielt godt Stalins modell, der de hadde sentralt lykkefremmende vedtak på at kriminalitet ikke fantes i Sovjetunionen. Med så mye dritt man leser om i avisene idag, ville det nok hatt kjempeverkning om BNL departementet vedtok at det skal bli slutt på krimaliteten i Norge for eksempel fra 1.1.2010.

Men det skal nok utredes, organiseres og måles og handles her. Det skal diskuteres i partimøter og komiteer landet rundt. Selvangivelsen neste år har sikkert et "lykkevedlegg", der vi må krysse av for livskvalitetssituasjonen vår. Er det en ting som er sikkert, er at dette ikke kommer til å gjøre meg lykkeligere eller øke min livskvalitet! Mine små depresjoner og mørke øyeblikk, de vil jeg faktisk ha helt for meg selv! Uten politisk innblanding, uten at det skal rapporteres til SSB. Det eneste jeg er opptatt av og som alle andre, inkludert våre politikere, burde være opptatt av er NPL. NETTO PERSONLIG LIVSKVALITET. Og den kan ikke påvirkes gjennom politiske vedtak. Jeg ser KrF mener at man skal ha større drømmer enn lavere bompenger og billigere sprit. Kan så være, men drømmene mine får dere aldri, de skal jeg verne om og beskytte mot politikere så lenge det er liv i skrotten. NPL indexen min er min, den tilhører ikke politikere som vil ta kontroll over folks liv. Det største bidrag dere kan gi er Å LA OSS VÆRE I FRED!

fredag 12. juni 2009

Søknad om jobb UNE

UNE
v/Direktør Terje Skjeggestad
Stenersgt 1 B/C
OSLO 0050


Jeg søker med dette jobb som saksbehandler i UNE. Jeg ser dere har store etterslep og kunne nok trenge noen nye medarbeidere. Jeg er ikke dum, men kanskje litt naiv og godtroende, og sånn sett burde jeg gli fint inn i organisasjonen i UNE.

Jeg er en rettsskaffen kar, som aldri har gjort noe galt (i alle fall noe som er registrert i offentlige registre), bortsett fra en fartsbot på 700 kroner i 1997. Det var en beklagelig feilbedømmelse og uoppmerksomhet rundt litt komplisert skilting, og har ikke gjentatt seg siden. Dessuten var det på Vestlandet, og da teller det vel ikke?

Jeg deler dessuten UNE's grunnsyn i at man skal tro godt om alle mennesker til det motsatte er bevist. Og selv om det motsatte skulle bli bevist, så er det håp for alle, og med riktig straff og hjelp til å komme tilbake på den smale sti, kan det meste tilgis. Jeg var derfor svært imponert over straffen dere ga til de 33 terroristene fra Taliban som har fått opphold i Norge de siste par år. Virkelig smart, tenke seg til at man straffer disse villfarne talibanere med i tvinge de til å være i Norge nå som det våres. Byene fylles av lettkledde, blonde damer uten burka, det nytes alkohol helt åpenlyst på uteserveringer i det ganske land. Dette tvinger dere med vedtaket de stakkars talibanere til å måtte se, måtte passere hver gang man skal til UDI, UNE eller til NAV. Bare tenk på en spasertur fra den kommunale leiligheten på Grunerløkka til UDI og videre til NAV i Storgata. Man vil påtreffe masse blonde soltilbedere i parker og streder og minst 7 uteserveringer! Og tar man taxi hjem etter besøket på NAV, må man på grunn av alle enveiskjøringer helt ned til rundkjøringen i Bjørvika for å komme hjem, og tvinges til å se den nye operaen. Og vi vet alle hva som foregår der: kultur! Som kjent er det også i strid med deres grunnsyn, de sprengte jo kulturminnesmerker i Afghanistan som hadde overlevd i ca 2000 år, fordi de var skadelig for folket. Da er er kanskje et tvunget besøk nede i Bjørvika straff i strengeste laget, men jeg er sikker på dere har hatt en intern arbeidsgruppe som har vurdert dette nøye, men jeg fant dessverre ikke noe praksisnotat på dette på nettsidene deres. Men det er kanskje Oslo Veivesen som er ansvarlig for alle disse enveiskjøringene, ikke UNE?

Jeg har ingen formell utdannelse innen jus, antropologi eller annet som kan være relevant for saksfeltet. Jeg er rørlegger, men håper dette ikke vil bli vurdert som negativt i forbindelse med søknaden. Jeg må få minne om at rørleggere er skikkelige folk, og det er som kjent en rørlegger som styrer norges nest største parti. Det som var størst til for litt siden, da femtekolonistene i dine rekker som i skjul jobber for rent FrP flertall ødela alt. De klarte ikke kommunsere den glimrende avstraffelse dere ila talibanerne til det norske folk. Det skal nok jeg klare.

I tillegg har jeg det mange vil kalle sunt bondevett og er ganske effektiv. Med det store etterslep dere har, vil dette kunne hjelpe dere til å bli ferdig fram til ferien, i alle fall juleferien/ramadan. For eksempel antar jeg at å behandle en klage fra en talibanterrorist ikke vil ta mer enn ca 30 sekunder, mot dagens 7 dager i nemd. Det vil øke effektiviteten voldsomt, og jeg kan derfor være villig til å bli betalt stykkpris/akkord, i stedet for fast lønn. Som rørlegger er jo det en avlønningsform jeg er godt kjent med og som kan fungere fint i mange sammenhenger.

Jeg håper å høre fra UNE snarest, og selvsagt håper jeg på en positiv tilbakemelding. Skulle jeg ikke få tilbud om jobb, kunne jeg kanskje få opphold hos dere på humanitært grunnlag? Jeg har jo så fryktelig lyst å jobbe hos dere.


Med hilsen Bloggo Politico
(rørlegger, innvandret til Oslo fra et sted nordpå rett før innvandringsstoppen)

torsdag 11. juni 2009

Legg ned UNE!

Avisene har i disse dager historier om Taliban-terrorister som får opphold på humanitært grunnlag i Norge, begrunnelsen er at de har det "vanskelig". UDI har sagt nei, UNE har omgjort disse vedtak for over 30 terrorister. Det er nesten ikke til å tro, men det er altså sant. Hvor mange andre terrorister har vi valgt å si ja til opp gjennom årene? Er Tom Kristensen's historie i "Dragen" bare fiksjon, eller basert på en virkelighet vi hittil har nektet å tro på?

På toppen av det hele har endel av disse mest reaksjonære muslimene konvertert og blitt "kristne", men selvsagt etter at endelig avslag på opphold er gitt. Burde disse kristne organisasjonene som har døpt de og tatt de inn i folden straffes og miste sine statstilskudd? Det lukter vondt helt til Kabul av denne adferden fra sektene!

For å krone vår fantastiske innvandringsnaivitet sender Regjeringen denne uken ut en pressemelding at vi har fått over 900 "mindreårige" asylskøkere, som jo får automatisk opphold, men nå skal vi "se på mulighetene" for å lage opplegg for disse mindreårige i dere hjemland. Med 95% av asylsøkere uten sikker identitet, vil jeg gjette at 70% av disse mindreårige langt fra er mindreårige, men det er jo et sikkert argument i asylprosessen!

Og i et valgår, skulle man tro at noen andre enn FrP og ekstremistene i Demokratene tok tak i dette. Men pasning etter pasning går forbi mainstream politikere, og ender i selvmål for regjering og mye av opposisjonen. Det er trist, for konsekvensene av dette kommer til å bli:

1.Reelle asylsøkere får større problemer med å få beskyttelse
2.De mest populistiske grupper får vind i seilene på innvandring, og vil snart ha hver annen nordmann/kvinne med seg, selv om man er uenig i resten av deres partiprogram.
3. Tafatte politikere, blinde byråkrater og kyniske menneskesmulglere sørger for at Norge får stadig flere urettmessige lykkejegere, kriminelle og terrorister inn til landet, det går ut over nordmenns holdninger til utlendiger generelt og hindrer integrering og respekt for andre mennesker.

Og nå er det valg om noen måneder, fortsatt ingen som våkner? Da får vi vel rent FrP flertall ved valget i september! Kjære plotikere, VÅKN OPP!!!!!

mandag 8. juni 2009

Krev svar!

De av oss som er interessert i nettverden og hva som skjer der forundres stadig mer over Stavanger Byrett som hemmeligholder dommen i saken om "Max Manus" filmen som ble lagt ut ulovlig på internett. Dommen er anket, men det er også hemmelig, når anken kommer opp er hemmelig og hva anken gjelder er hemmelig. I intenettverden der fri flyt av (nyttig) informasjon er den sterkeste drivkraft, er dette ganske så absurd.

Men etter å ha fulgt med i DN på regjeringens IT strategi/satsning er det kanskje ikke så rart. Politikere skjønner tydeligvis ikke filla av nettet, av rettigheter, plikter og muligheter. Det sies at når vår IT ansvarlige minister Grande Røys forsøkte å ta opp diskusjon om temaet i Regjeringen var kommentarene " Er ikke det bredbånd i alle bygder? Det er vi jo sterkt for", ja da kan vi i alle fall ikke vente at det kommer noe fra den kanten. Derfor er det viktig å gi full støtte til enkeltpersoner og organisasjoner som ser at vi her er ute på farlige veier. Private aktører får rettens kjennelse til privat etterforskning og påtale i saker det vi burde ha nasjonale myndigheter med både kunnskap, interesse og kompetanse, men dengang ei. Nå er det bakstreversk film og musikkindustri fra hovedsakelig USA som styrer den norske nett-virkelighet, godt hjulpet av noen advokater uten tanke for loven men med stor tanke på salæret. Advokater er som kjent lettere på tråden enn de fleste av de jentene som ikke lenger går på Karl Johan.....
Og hvor er media? Kanksje de heller ikke skjønner noe, eller ikke har tid, fordi de har låst seg inne for å utvikle betalingsmodeller for nyheter på nettet? De er kanskje på linje med Hollywood og Advokatfirma Simonsen?
Derfor er det viktig å støtte opp om nettaktivister, blogger, organisasjoner som tar tak. La det bli det første folkeopprør på nett i Norge!