mandag 27. april 2009

Burde Nina Karin Monsen få behandling mot svineinfluensa?

Jeg har sett filosofen Nina Karin Monsen på to kanaler på TV i kveld, og særlig på NRK ble jeg skikkelig forskrekket. Hun lurer på hvorfor homofile ikke får hjelp, slik som andre syke får det! Jeg har sjekket kalenderen, dato på forsiden av avisa, og jeg må konstantere at vi er et stykke ut i 2009. Når jeg ser Monsen i aksjon i kveld føler jeg meg hensatt til tiden rett før Martin Luther, med et menneskesyn som jeg trodde vi var kommet over for minst 150 år siden.

Jeg har ingen sterke synspunkter på om staten har noen rolle i kunstig befrukting for lesbiske, men det jeg vet med stor sikkerhet, at uansett hva vi måtte mene om både befruktning, biologi, hvordan den rette famile ser ut, så må det kunne føres diskusjoner som ikke er til de grader hatefulle som fru Monsen. Hun klassifiserer et mindretall, homofile og lesbiske som dysfunksjonelle, behandlingstrengene og jeg vet ikke hva. Tenk om hun tok for seg en annen minoritet, somaliere, indianere eller muslimer? Da ville hun fått ubetinget fengsel i minst 6 mnd og ikke Fritt Ords pris for tilsvarende utsagn!

Jeg reagerer ikke bare på fru Monsens hatefulle utsagn, men kanskje enda mer på at Fritt Ord har tildelt henne en pris for å ha mot til å komme med hatefulle utsagn. President Ahmedinejad var ganske modig da han holdt en hatefull tale som satte Iran utenfor verdenssamfunnet i lang tid framover på FN's konferanse om menneskerettigheter i forrige uke. Men dette motet, gir det grunnlag for en pris for å bruke ytringsfriheten? Det har vært mange mennesker opp gjennom årene som har brukt det de kaller ytringsfrihet for å komme med hatefulle utsagn, fortjener de en pris, eller fortjener de straff slik som lovverket i de fleste demokratiske land forskriver?

Når jeg ser på representanten for famileaksjonen MorFarBarn, framstår han som et flott eksempel på at man kan ha klare og tydelige meninger om en sak, uten å henfalle til søppel og grums som fru Monsen. Jeg får respekt for slike menensker, å kunne hevde sterke og klare syn uten hatefulle utfall mot andre.

Om jeg noen gang var i tvil om endel synspunkter framført av de homofiles organisasjoner om diskriminering og mangel på rettigheter, så er disse blåst bort av fru Monsen. Det er klart at de utsettes for mye som vi andre har vanskelig for å forstå og kunne sette oss inn i. Men fru Monsen viser at de har 100% rett, og at deres argumenter nok er helt riktige.

Kan fru Monsen ha fått svineinfluensa? Jeg har ingen medisinsk kompetanse, men med så mye svineri hun kommer med, syns jeg definitivt hun bør undersøkes og tilbys adekvat behandling. Hun skal være glad for at homofili ikke krever behandling som hun foreslår, for da ville hun havnet i en voldsom helsekø. Nå kan hun få kjapp behnadling og spare mange for mye vondt.