mandag 18. mai 2009

Mulla Krekar, Siv Jensen og Minister Andersen

Så har Norge endelig fått til en avtale med Irak om tilbakesending av asylsøkere uten beskyttelsesbehov, i all hovedsak betyr det økonomiske migranter som har vært på jakt etter et bedre liv. Jeg har jo ingen problem å forstå de som kommer fra elendige forhold, både økonomisk og sikkerhetsmessig som prøver seg, men det betyr jo ikke vi blindt skal lukke øynene for realiteter. Det er hundrevis av millioner som lever i uverdige menneskelige forhold rundt om i verden, men vi kan ikke akseptere det som grunn for hverken asyl, opphold på humanitært grunnlag eller lignende. Vi må jobbe med disse uverdige forhold gjennom å bidra til utvikling og framgang i deres hjemland, ikke gjennom å la Norges grenser være vidåpne. Problemet er jo også større enn at folk som søker en bedre fremtid kommer, det kommer jo også en rekke ekstremister med uedle hensikter som gjemmer seg bak Norges åpne låvedørspolitikk. Taliban-ministeren som kom som kvoteflyktning og nå rekrutterer i moskeer i Oslo er et eksempel på dette. Og det gjøres jo klart at Mulla Krekar fortsatt vil kunne forbli i Norge, selv med den nye avtalen.

Etter mitt syn er det to hovedproblemer med Norges særdeles naive og slepphendte innvandringspolitikk:

1. FrP er om kort tid norges største parti, med de konsekvenser det har både for norsk økonomi, norsk bidrag til de fattigste, og de nye nordmenn som har kommet de siste 20-30 år og som nå gir et viktig bidrag til norsk økonomi

2. De som virkelig trenger beskyttelse av ulike årsaker, får et betydelig trangere nåløye å komme gjennom for å komme til Norge

Så for alle oss som tror på en innvandings/asylpolitikk som tar vare på de som har de største behov, som vil bidra til utvikling blant de fattigste land, som vil at Norge skal være gode på integrering, er det viktig at vi ikke blir blinde for egne gode hensikter. Det gjør at folk flest blir svært innvandringsfiendlige, får stor politikerforakt og flokker seg om partier som FrP, pga av en sak, ikke FrP's totale politikk. Proteststemmegivning fordi de føler norske politikere er ute av takt med "folk flest". Så minister Andersen, send hjem Krekar, talibangutta og mange andre, det er det beste middel for å skape gode forhold for det store flertall av positive, lovlydige, hardt arbeidende innvandrere som vi så gjerne tar imot!
http://bloggurat.net/minblogg/registrere/3b8d587336ab6fd627f31b8136bd8d45370aa005

Blogglisten

2 kommentarer:

  1. Er helt enig med deg i at FrPs stadig økende oppslutning er et problem. Like fult synes jeg måten de møter debatten på er hårreisende. Ved å allerede fra begynnelsen si at alle slemme er svarte, blir det ikke god dialog, det blir en tidvis usaklig og dårlig debatt.

    SvarSlett
  2. Hvem har sagt at noen er slemme, og hvor står det noe om svarte? Lest feil blogg?

    SvarSlett