mandag 22. juni 2009

Hvem er den egentlige skurken?

Vår kjære Bjarne Håkon Hansen har fått mye pes fra media de siste dager etter noen telefoner for enten å sikre god behandlig av sin kollega fra Nord Trøndelag, evt sjekke hvorfor han lå på det sykehuset han gjorde. Ikke det smarteste den folkelige Hansen har gjort, men en dødssynd? Media har stille gått forbi hvordan disse telefoner havnet i media, hvem som fant det opportunt å lekke informasjonen til Dagbladet. Sannsynligvis en lege som ikke tar sin taushetsplikt for alvorlig, som så sitt snitt til å svekke en minister som vil innføre en sykehusreform legene liker lite. Leger misliker som kjent det meste. De er en priviligert høytlønnsgruppe med en fagforening de fleste vil misunne de, en fagforening som er så sterk at sykehus og helsevesen i det store og hele har kommet helt ut av økonomisk kontroll. Politikere forsøker å ta grep, men murveggen Legeforeningen står stort sett alltid i veien og sørger for at intet skjer.

Journalister burde være litt opptatt av denne siden av saken også, hva var motivet til den som lekket, var det klarert med Legeforeningen? Eller bare med Yngre Legers Forening? Men det er vel for mye å ønske seg, for journalister er jo i samme båt som leger, jobber i en bransje med store krav og behov til omstilling og med en organisasjon, NJ, i ryggen som ikke har interesse av at fagforeningsmakt reduseres i disse ulvetider. Så hvem er den største skurken, ikke vet jeg.....

1 kommentar:

  1. Jeg deler ditt synspunkt, og siterer fra gårsdagens blogg(Bore-aktuelt.blogspot.com):
    Svak og uforståelig dømmekraft av statsråden. Og så kan man jo lure på om det er tilfeldig at denne saken dukker opp i Dagbladet dagen etter at den samme helseminister har lagt frem en reform som sykehuslegene stiller seg meget kritisk til.

    SvarSlett