mandag 8. juni 2009

Krev svar!

De av oss som er interessert i nettverden og hva som skjer der forundres stadig mer over Stavanger Byrett som hemmeligholder dommen i saken om "Max Manus" filmen som ble lagt ut ulovlig på internett. Dommen er anket, men det er også hemmelig, når anken kommer opp er hemmelig og hva anken gjelder er hemmelig. I intenettverden der fri flyt av (nyttig) informasjon er den sterkeste drivkraft, er dette ganske så absurd.

Men etter å ha fulgt med i DN på regjeringens IT strategi/satsning er det kanskje ikke så rart. Politikere skjønner tydeligvis ikke filla av nettet, av rettigheter, plikter og muligheter. Det sies at når vår IT ansvarlige minister Grande Røys forsøkte å ta opp diskusjon om temaet i Regjeringen var kommentarene " Er ikke det bredbånd i alle bygder? Det er vi jo sterkt for", ja da kan vi i alle fall ikke vente at det kommer noe fra den kanten. Derfor er det viktig å gi full støtte til enkeltpersoner og organisasjoner som ser at vi her er ute på farlige veier. Private aktører får rettens kjennelse til privat etterforskning og påtale i saker det vi burde ha nasjonale myndigheter med både kunnskap, interesse og kompetanse, men dengang ei. Nå er det bakstreversk film og musikkindustri fra hovedsakelig USA som styrer den norske nett-virkelighet, godt hjulpet av noen advokater uten tanke for loven men med stor tanke på salæret. Advokater er som kjent lettere på tråden enn de fleste av de jentene som ikke lenger går på Karl Johan.....
Og hvor er media? Kanksje de heller ikke skjønner noe, eller ikke har tid, fordi de har låst seg inne for å utvikle betalingsmodeller for nyheter på nettet? De er kanskje på linje med Hollywood og Advokatfirma Simonsen?
Derfor er det viktig å støtte opp om nettaktivister, blogger, organisasjoner som tar tak. La det bli det første folkeopprør på nett i Norge!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar